Turboahtimia tulee huoltaa!

Nykyajan moottoreissa hyödynnetään yhä enemmän turbotekniikkaa. Turboahdin on hienomekaaninen laite ja sen kunnosta kannattaa pitää huolta. Vaurioitunut tai rikkoutunut turboahdin aiheuttaa usein muitakin vikoja ja saattaa aiheuttaa
koko moottorin tuhoutumisen. Kulunut tai viallinen ahdin heikentää suorituskykyä ja polttoainetaloutta. Tunnusmerkkejä kuluneelle tai rikkoutuneelle turbolle on että auto savuttaa, on tehoton, äänekäs tai kuluttaa paljon polttoainetta.
 
Huollossa turboahdin puretaan, pestään ja kuulapuhalletaan osat.Laakerien liukupinnat ja akselin suoruus mitataan.Tiivistepinnat tarkistetaan ja tarvittaessa koneistetaan. Osat tasapainoitetaan akselinpainoituskoneessa erikseen neljässä tasossa.Turbon keskiosa kasataan ja tasapainoitetaan turbital- keskiötasapainoituskoneessa. Tällä viimeistellään akselin mutterin kiristämisestä aiheutuva epätasapaino ja tarkastetaan akselitiivisteiden toimivuus.Lopuksi kompressori- ja turbiinikotelo kasataan, mahdollinen hukkaportin kello säädetään ja ahdin on valmiina.  

KH MOTORS
© 2011-2021